Naptár
július 2018
H K S C P S V
« máj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Farsang-búcsúztató Csernakeresztúron

 

Igen jó hangulatú, immár hagyományossá vált, farsangi mókázásra került sor a csernakeresztúri  iskolában. Kicsik, nagyok és még nagyobbak gyűltek össze, hogy együtt búcsúztassák vidám hangulatban a telet.

 

A jelmezes felvonulást a három pedagógus, azaz a három kismalac mókás énekes bemutatkozása nyitotta meg, melyet a jelmezek parádéja követett. Volt ott bohóc, Csipkerózsika, Fülöp herceg, kacsa, fekete párduc, vámpír, orvos, tündér, focista, orvos, róka, még pillangó is. És hát szabad volt a tánc, melyet érdekes játékok követtek, mint például: seprűtáncoltatás, célba dobás, zokni párosítás, lufi-táncoltatás, testrészes tánc.

A mókázás különleges momentuma volt, mikor minden gyerek papírlapra rótta egy jellembeli hibájának nevét, majd a papírt a gonosz boszorkára, illetve annak seprűjére ragasztották, s varázsszóra az összes rossz tulajdonság porrá égett.

Rajzos feladat is volt: az egyéni elképzelés szerint elkezdett rajzot mindenki maga kedve szerint bővíthette, míg egészen érdekes képpé alakult. Külön rajzoltak az óvódások, külön a kisiskolások. S hogy mi lett végeredmény? Hát a telet, rosszat elijesztő álarc.

A mulatságnak természetesen része volt a falatozás is: finom, ízletes fánk és süti várt az egybegyűltekre.

E vidám alkalom is a gyerekek, szülők és pedagógusok közös akaratának eredménye volt. Köszönet illeti ezért a szülőket a hozzáállásukért és a sok finom falatért, a pedagógusokat az ötletekért és kezdeményezésért és a gyermekeket a kifogyhatatlan játékos kedvért, bátorságért és leleményességért.

Széll Bíborka

Hozzászólások kikapcsolva.

Hunyad Megyei Hírmondó © 2011 kiadja az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezet
Powered by Konnertfilm